lundi 23 mai 2016

Május 25. Dzsessz-koncert a Vasarely-ben, június 1. Méhes K. az aixi gyerekkönyvboltban, június 4. Váczi P. a Vasarely-ben

A koncert és az irodalmi program ezn a linken: http://www.aixenprovence.fr/Annee-de-la-Hongrie-un-programme-riche-en-couleurs

Váczi Péterrel június 4-én 10h30-kor találkozunk a Vasarely Alapítványban; láthatjuk néhány rövidfilmjét, beszélgethetünk vele.
Egy Váczi Péter-rajz:
Rencontre à la Fondation Vasarely avec le créateur de dessins animés hongrois Váczi Péter, le samedi 4 juin à 10h30 à la Fondation Vasarely à Aix-en-Provence.

Magyar és Pécs-év Aix-ben, eddig és a közeljövőben / Année de Pécs et de la Hongrie à Aix, jusqu'ici et dans l'avenir proche

Annyi minden történt eddig is, alig győzzük a szervezést, rendezést, fényképezést, elmesélést... Egy-két képet azért fölteszek, és ismét megadom a hivatalos linket a programokhoz:  

http://www.aixenprovence.fr/Annee-de-la-Hongrie-un-programme-riche-en-couleurs

Beaucoup d'événements, beaucoup de travail avec l'organisation, l'accompagnement, la participation, etc., nous avons du mal à trouver du temps pour faire des compte-rendus... Je mets quelques photos et le lien (ci-dessus) vers le site de la Mairie d'Aix où vous trouverez la programmation officielle.


 



A képek táncházakban, közös magyar-provanszál táncbemutatón és felvonuláson készültek, az egyik pedig egy aix-i étteremben, ahol a francia szakács magyar menüt alkotott, és egy szintén vendég olasz zenész muzsikált... Különben 5-6 "magyarul főző" étterem volt Aix-ben aznap, és ebben a lében is kanalak voltunk persze :-) Ahogy a helyi központi konyha 7000 gyermeknek főzött menüjénél is mi kotnyeleskedtünk. Az egyéb események - egyelőre - kép nélküliek (megemlékeztünk Kertész Imréről, a könyvesboltok ünnepén öt könyvesboltban tartottunk magyar-koreai irodalmi felolvasást, egy más alkalommal ismeretterjesztő előadásunk volt Marseille-ban a magyar EB-részvétel ürügyén, rendeztünk "Tavaszi szél"-flashmobot magyar és francia gimisekkel, táncosokkal, egyesületi tagokkal és sima járókelőkkel, stb. stb.).

Köszönet a HARKA és a Lei Farandoulaire Sestian együtteseknek, a Leöwey és a Vauvenargues tanárainak és diákjainak, a könyvesboltosoknak, Lucie-nek, Annie-nak, Bernard-nak, Pierre-nek, Lucának, Andinak, Áginak - és a többieknek.